Barnens klimatkonferens i Södertälje (CCC2015)

<h6>Barnens klimatkonferens i Södertälje</h6>

Barnens klimatkonferens i Södertälje


Gör som barnen!" Ett budskap till FN's Klimatkonferens i Paris COP21 med barnens visioner och förslag inför framtiden.

Barnens klimatkonferens arrangerades av Telge Energi i Södertälje. Globträdet fick frågan om vi kunde hjälpa till med att bjuda in barn från 25 länder från alla världsdelar, vara rådgivare, hjälpa till med workshops och leda seminariet för vuxna. Vi tackade JA till det uppdraget. Klimatet är den största utmaningen som världen står inför. Alla måste hjälpa till – göra vad vi kan! Barnen inbjöds som officiella delegater till Stadshuset i Södertälje där dom berättade om klimatförändringar som redan pågår där dom bor och framförde tankar, oro, visioner och förslag inför framtiden. Målet med Barnens Klimatkonferens var att enas om ett budskap – en kommuniké – till den stora klimatkonferensen i Paris COP21. Dokumentet blev: ”Act like a kid”

Tre av barnen från CCC2015 inbjöds till Klimatkonferensen i Paris till Young and Future Generations Day som hade mottot ”Youth as Agents of Change”. Det var mycket stolta barn som överlämnade budskapet och som avslutade med att blåsa ballonger tills dom sprack och konfetti flög omkring i rummet!Det var Daniel från Södertälje och Luisa och Juliette från Paris som fick detta mycket speciella uppdrag – att nå fram till världens ledare som möttes i Paris. Dom vuxna som deltog i seminariet How can we support the children’s concern for the Climate Change gick till omedelbar action med att skapa en CCC Still Running! hemsida.

GT 2015-11-26 CCC invigning IMG_6575

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka