Studieresa till Kenya 2015

<h6>Tjugondag Knut-festen i Nairobi för gatubarn</h6>

Tjugondag Knut-festen i Nairobi för gatubarn


Vi bjöd 270 barn - det kom 350! Julfesten växer och växer ...

Starten på studieresorna till Kenya är, sen några år, julfesten för barn som bor i slummen. Vi har introducerat Tjugondag Knut som är efterlängtad av många. Vi hade bjudit 270 barn. Det blev 350! Tur att det blev missförstånd – det köptes 6 getter istället för 5. Maten räckte precis och med lite trolleri räckte också julklapparna.

TACK till alla svenskar som deltar i studieresan och volontärer från Nairobi som jobbar för fullt för att allt ska fungera med inköp av getter, godis, matpaket, lekar, dans, matservering, julklappar, transporter, dekorera festplatsen – och mycket mer!
TACK alla ni som ger pengar som gör den här festen möjlig!
Läs Ranias och Elins brev om festen

Afrika 2015-01-17_11-43-36_IMG_5987_©JonatanKipKipowsky2015

Elever, lärare och skolledare från Kvickenstorpsskolan och Hästhagsskolan i Farsta deltog i årets studieresa tillsammans med elever på gymnasiet och Barnets Ombud i Strängnäs och medarbetare i Globträdet. Tre dagar var vi i Dandora, en förort till Nairobi och där finns Afrikas största soptipp

Där finns också Rosebella school och St Ann Children Rehabilitation Center som tar emot föräldralösa barn. Det pågår utbyte mellan skolorna i Farsta och Rosebella School och också stöd till St Ann – till mat, skor, skoluniformer och lärarlöner. Stöd kommer också från engagerade personer och föreningar i Kalix och Överkalix.

Seminarium på FN

Children’s Meeting Place – The Mother Tree
Studieresan avslutades med ett seminarium på FN i Nairobi vid Children’s Meeting Place – The Mother Tree. Idag är mötesplatsen en stort, vackert akacieträd men nu vill vi att ett stort område kring trädet blir en mötesplats. Barn och vuxna från Simanjiro i Tanzania, Lugazi i Uganda och Kisumu, Kimabu, Dandora och Nairobi i Kenya kom med idéer tillsammans med gruppen från Sverige.

En koja bland grenarna, en gunga, en skylt som berättar om trädet, 193 fotavtryck – från ett barn i varje land i världen – som visar vägen till trädet, skattkista, bänkar, eldstad med stenar från fyra världsdelar, en skål för Vårt Förenande Vatten – Our Uniting Water, leksakslåda och en låda med material och verktyg för att skapa visioner för världens framtid.
Nästa år i juni planeras den Stora Mötesplatsen att invigas kring Mother Tree på FN!
Vill du veta mer eller ge hjälp till barn i Dandora – hör av dig till oss!

2015-01 UN
Afrika 2015 DSC02188Afrika 2015 DSC02179Afrika 2015 IMG_1757

2015-01 UN

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka