Julfest på Nairobi’s National Museum

<h6>Julfest för 350 barn 100 gatubarn kom</h6>

Julfest för 350 barn 100 gatubarn kom

Årets julfest blev mycket speciell när 100 hungriga och törstiga gatubarn kom i sina stora svarta rockar med sina limflaskor och dansade tills dom föll i den Botaniska Trädgården på Nationalmuseet.

– Wow, what a Christmas! Julaftonen blev en efterlängtad upplevelse för alla 350 barn som kom till det ombyggda Nationalmuseet som har en Children’s Meeting Place – ett träd som invigdes 2003. Över 100 barn som lever och bor på gatan kom i sina stora svarta kläder – i lager på lager. Som fungerar som täcke på natten och förvaring av limflaskor som dom sniffar för att hålla hungern borta. Chefen för den Botaniska Trädgården Mr. William Wambugu hälsade alla välkomna. Getköttet som skulle grillas vaktades av fem killar som höll gamarna borta. Gatubarnen trodde inte att dom skulle få mat så dom slog sig fram. Allt lugnade sig när gatubarnen fick stå först i matkön och lugnet lägrade sig när alla fått överfulla tallrikar med mat, en läsk och glass. Julklappar delades ut till alla när de gick in i sina bussar. Ingen fick gå ut igen och ta två presenter! Tack till alla som hjälpte till med transporter, matlagning, presenter, musik, DJ! Det blev en mycket speciellt julfest med många oförutsedda intermezzon!

Afrika 2012-12-24 09.13.11

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka