Studieresa till Kenya 2011

<h6>Partnerskap program</h6>

Partnerskap program

Eslöv kommun initierade partnerskap med Lugazi i Uganda med fokus på Barnets Rättigheter och Hållbar utveckling.


Årets studieresa till Kenya sammanföll med 10 års jubileet av Children’s Meeting Place – the Mother Tree, som Globträdet ansvarar för på FN-området i Nairobi. Från Sverige deltog 16 personer från Eslövs kommun, Växjö Universitet och Alingsås. De deltog i seminarier och program på National Museums of Kenya, FN, Nairobi City Hall och Uhuru Park i Nairobi. De besökte familjer i Dandora – ett slumområde nära Nairobi – och besökte St Johns skola. Det blev en härlig återträff med Janine Alm som var med på Studieresan för att delta i 10-årsjubileet. Hon var praktikant och stort stöd på FN när Children’s Meeting Place invigdes för 10 år sen.
Studieresan avslutades med safari till Masai Mara National Reserve. Eslöv knöt kontakter med barn och kommunledning från Lugazi i Uganda och planerade för ett partnerskap mellan kommunerna utifrån FN’s Konvention of Barnets Rättigheter och Hållbar utveckling.

Afrika 2011MotherTreeJubileum61

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka