Årets händelser 2009

Kaninprojektet
får fin utmärkelse

I december fick Jacky Foo ta emot 2009 års Africa Rural Connect Award från The National Peace Corps Association, USA. Den vinnande projektidén ”Ndekero Challange” är ett projekt som utvecklats från det kaninprojekt som initierats och stötts med bidrag från Forum Syd och Globträdet.

Besöker två
Partnerskaps-program
i Uganda och Kenya

I december besökte Globträdets ordförande Busia i Uganda och Homa Bay i Kenya. Borgmästaren i Busia guidade till flera platser där det hänt mycket sen invigningen av Children’s Meeting Place 2002 i samarbete med Robertsfors kommun i Sverige. Busia är grönt! Tidigare var det torrt och dammigt. Fängelser för getter har varit effektiva för att det ska grönska i Busia. Alla getter som tidigare åt upp plantor utmed vägarna tas om hand av polisen och sätt i get-fängelse! Ägarna till getterna får lösa ut sina getter för en liten summa pengar. Det har varit ett effektivt medel att få alla getägare att ta hand om sina getter och allt som planteras får chans att växa och träd blir skuggiga alléer. På sjukhuset finns nya sängar och myggnät. Ett barnhem för föräldralösa barn var välutrustat och engagerad personal. En brass orkester med nya instrument från Robertsfors hälsade välkommen till kommunhuset! Så mycket som hänt på så kort tid!

I Homa Bay, Kenya, tog Sister Margaret emot, projektledare i partnerskapsprogrammet med Värmdö kommun. Rektorerna för alla skolor berättade vad man gör inom partnerskapsprogrammet och kommittén som ansvarar för samarbetet berättade vad man gjort i kommunen och vilka problem man stod inför. Detta vidarebefordrades till projektledaren i Värmdö kommun.

Förberedelser för
VM i Samararbete 2010

Joanne Lundberg, styrelseledamot i Globträdet och Isak Eriksson reste till Malaysia i december och stannade två dagar i Kuala Lumpur där dom blev mottagna av Tree Theatre Group (TTG) som förbereder VM i Samarbete 2010.

Joanne och Isak fick se alla platser som planeras för evenemanget och fick också ett möte med Borgmästaren i Kuala Lumpur som är värd för VM i Samarbete 2010 som kommer att genomföras 2 – 7 oktober.

Barn och ungdomar från hela världen kommer att inbjudas och bygga sina visioner och praktiska lösningar på problem för en bättre värld. Temat är Muhibbah som betyder Leva i Harmoni med varandra eller Samarbeta.

globetree472x472
globetree472x472
globetree472x472

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka