Ickevåldsfondens Pris 2008

<h6>Icke-våldsfondens pris</h6>

Icke-våldsfondens pris


Globträdet tog emot Icke-våldsfondens pris den 30 november i St Jacobs kyrka i Stockholm.


Globträdet fick Icke-Våldsfonden pris den 30 November i St Jacobs kyrka i Stockholm tillsammans med fyra? andra pristagare. Alla var ombedda att presentera sin organisation. Our Uniting Water – Our Uniting Water Ceremony blev Globträdets presentation tillsammans med barn från sju kommuner som tog med sig vatten från en plats de värnar om. Barnen överlämnade det förenande vattnet till Icke-Våldsfondens ledare som tack för deras viktiga arbete. Den 30 november Karl XII’s dödsdag och har blivit en dag då högerextrema och nazistiska grupper tågar till Karl XII torg som ligger intill St Jacobs kyrka. Man kunde höra de högerextrema talkörerna inne i kyrkan och vi alla i kyrkan som deltog i antivåldsprogrammet fick en påminnelse om hur viktigt det är att arbeta mot våldet. Chief Oren Lyons från Onondaga Nation var i Stockholm den här dagen och tog sin plats bland publiken. Globträdets ordförande tackade honom för han viktiga fredsarbete.

GT 2008-11-30 Ickevaldsfonden 030

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka