Globdag på SKL 2008

<h6>Globdagarna 24 - 25 oktober</h6>

Globdagarna 24 - 25 oktober

Många kom till Årets Globdagar för att återuppleva VM i Samarbete i Kampala, Uganda. Bilder, filmer, minnen och många skratt. Utvärdering och framtidsplaner för framtida VM i Samarbete och partnerskapsmöten mellan 10 kommuner i Sverige och Victoriasjöregionen.

VM i Samarbete i Kampala, Uganda var i fokus på Årets Globdagar som startade på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i Stockholm på FN-dagen den 24 oktober. Många minnen, berättelser, bilder, filmer och skratt när deltagande kommuner redovisade. Barn, ungdomar och vuxna; projektledare, politiker, tjänstemän och kulturarbetare som deltog i VM i Samarbete i Kampala, Uganda deltog i redovisningen och utvärderingen tillsammans med forskare/lärare från Stockholms universitet, föreningar som blir inspiration till VM i Samarbete som planeras i Kuala Lumpur i Malaysia 2010 och i Bryssel eller Quito i Equador 2012. De fem svenska kommuner som startat partnerskap med kommuner i Victoriasjöregionen (Kalix, Robertsfors, Skellefteå, Värmdö och Vimmerby) berättade om sina projekt den andra dagen som var i Globträdets lokaler på Oxenstiernska Palatset. Mayor i Mukono, Uganda kom tillsammans med en delegation och berättade vad VM i Samarbete betytt för barn, ungdomar, lärare och ledare i Mukono. De deltog också i redovisningen tillsammans med Vimmerby som de har partnerskap med. Prof. Birgitta Qvarsell, Stockholms Universitet, Pedagogiska Institutionen, visade en DVD som hon kallade Impressions – Signs som sammanfattade hennes studier av Globträdet.
Lasse Johansson från Varberg visade första versionen av sin 6 minuter långa film Connected Dreams – som blev en visionär och uppskattad del i VM i Samarbete i Kampala.
https://www.youtube.com/watch?v=TOrW5dHflbQ&feature=youtu.be

GT 2008-10-24 Globdag IMG_2180

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka