Barnens Mötesplats
Bryssel Belgien 2008

Planetree (Platannus hybrid)

Ett ”Planetree” – underfamilj av Platanus – (Platannus hybrid) blev Children’s Meeting Place på EU kommissionen när vice ordförande i Europakommissionen Margot Wallström och Franco Frattini officiellt deklarerade att trädet nu är en plats där barn, ungdomar och ledamöter i EU kommission kan mötas och samtala om det som är viktigt för barn. Den 4 mars kom elever från Europeiska Skolan i Bryssel och förenade vatten och jord från platser de värnar om och överlämnade det förenande vattnet och jorden till Margot Wallström och Franco Frattini som gav det till trädets rötter. – Det här trädet kommer att vara ett träd för samtal, diskussioner och för att lära av varandra. – Era idéer, oro och visioner är viktiga för oss! Ceremonin var en del av konferensen Barnets Rättigheter som arrangerades av European Forum.

GT 2008-03-04 Skålen & Emilia IMG_1582

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka