UNEP Konferens, Kenya 2007

<h6>Om globalisering och miljön</h6>

Om globalisering och miljön

Globetree inbjöds att medverka i UNEP konferensen om globalisering och miljön på FN i Nairobi. Connected Dreams var en stor vattendroppe som skapades av barn och vuxna i Varberg och som fick en central plats i konferensen.

Globträdet fick inbjudan att medverka i 24th session of the Governing Council/Global Ministerial Environment Forum 5 – 9 februari på FN i Nairobi, Kenya. Globträdet medverkade i fyra program:

* Öppningsprogrammet för konferensen

* Dialog mellan delegater och barn vid Children’s Meeting Place.

* Connected Dreams skulpturen från Varberg som var Varbergs bidrag till Framtidsskeppet och VM i Samarbete 2006 i Stockholm.Connected Dreams-skulpturen får en central placering i konferensen och Connected Dreams blir namnet på konferensen. Connected Dreams är en enorm droppe vatten som förenar alla länder i världen och som nu finns kvar på FN i Nairobi.

* Utställningar: Globträdet inbjöd 50 barn från Kenya, Tanzania, Uganda och Sverige som deltog i programmen på FN. Vi samarbetade med ”Tree Theatre Group” från Malaysia.

Öppningsprogrammet för UNEP’s Governing Council Meeting blev en succé! Our Uniting Water Ceremony – Vårt Förenande Vatten avslutade invigningen och publiken – ministrar och ambassadörer från hela världen sjöng med i sången LET US JOIN! – YOU CAN COUNT ON US! Efter invigningen höll Kenyas Vice President sitt anförande. Miljöministrar från Algeriet, Kenya och Sverige tillsammans med Malaysias Ambassadör och många Mayors samtalade med barnen vid Children’s Meeting Place på FN.

Connected Dream-skulpturen stod vid entrén och välkomnade delegater from hela världen.

Dagen efter inbjöd Vice Mayorsn i Nairobi Mr Ferdinand Ndungu Waititu till ett möte i Stadshuset där värdar för kommande VM i Samarbete berättade om planering och samverkan. Vice Mayors i Kampala Ms. Namayanja Florence om planeringen för VM i Samarbete 2 – 5 juni 2008. Mayorsn i Morelia, Mexiko, Mr. Salvador Lopez Oruna deltog för att få idéer för ett VM i Samarbete i Mexiko. Mr. Jes I. Izaidin, ledare för ”Tree Theatre Group Malaysia” tog med sig idén om VM i Samarbete till bormästaren i Kuala Lumpur. Jez ville att VM i Samarbete skulle bli i Malaysia 2010.

I anslutning till medverkan i UNEP-konferensen organiserade Globträdet en studieresa i Kenya 3 – 10 Februari.

Afrika 2007-02 UN Tree Mother 5feb Sandra 070
Afrika 2007-02 UN Exhibit 5feb Torgerd 043

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka