Årets Händelser 2006

Lyssna på barnen! Globträdets föreläsning
LVRLAC årsmöte i Tanzania

Till slut kom ordförande i Globträdet, Kajsa Dahlström, till Shinyanga i Tanzania efter den dramatiska bussresan från Nairobi.
Kajsa var inbjuden föreläsare till Annual General Assembly Meeting of LVRLAC (Lake Victoria Region Local Authorities Cooperation). Tillsammans med Mayor (borgmästare) från Mukono och Kampala (Uganda) berättade Kajsa om VM i Samarbete i Stockholm och planerna för ett VM i Samarbete i Kampala 2008. Kajsa berättade också om Children’s Meeting Places i sex städer/ kommuner i Victoriasjöregionen och hur viktigt det är att barnens röster finns med i alla program som startar i regionen. Möten vid Children’s Meeting Places har resulterat i partnerskap i sex städer/kommuner i Sverige och Uganda/Kenya. Efter föreläsningen tog flera Mayors kontakt med Kajsa för att få hjälp med att etablera kontakt med kommuner i Sverige och att delta i VM i Samarbete i Kampala. Kajsa berättade också om den dramatiska bussresan. Vice Mayor i Kampala, Ms Florence Namayanja reagerade direkt och sa: – Här är pengar till en flygbiljett! Jag vill inte att du åker buss tillbaka till Nairobi!

Diskussioner med FN i Nairobi – planer inför framtiden

I juli diskuterades tanken att förena VM i Samarbete med Världsmiljödagen i Kampala i Uganda. Globträdets ordförande Kajsa Dahlström kom med förslaget som diskuterades på UNEP i Nairobi och fick positivt gensvar. I ett möte på UN Habitat berättade Globträdet om samarbetet med LVRLAC och fokus på FN’s Konvention of Barnets Rättigheter.

Det finns ett önskemål från UNON (United Nations, Nairobi) att öppna ett bibliotek för barn som kan vara i närheten av Children’s Meeting Place. Globträdet kommer att undersöka möjligheten att få sponsorer till barnbiblioteket.

globetree472x472
globetree472x472

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka