Globdag 2005 – Inför VM i Samarbete

<h6>Förberedelser för VM i Samarbete </h6>

Förberedelser för VM i Samarbete

Plötsligt fattade alla att VM i Samarbete kommer att bli STORT! Globdagen inleddes med att besöka alla arenor; Globen, Riksplan vid Riksdagshuset och Norrström, där scenen ska byggas i strömmande vatten...

Globdagen fokuserade på VM i Samarbete 2006. Första dagen besöktes dom fem VM-arenorna: Globen – där finalen blir och överlämnandet av guldmedaljer och guldnycklar. Borgarråd Viviann Gunnarsson hälsade alla välkomna till Stockholms Stadshus vid den gamla eken på Borgargården som ska invigas och bli en Children’s Meeting Place under våren 2006. Norrström – vattnet mitt i stan intill Kungliga Slottet och Riksdagshuset där det kommer att byggas en scen och en bro till scenen. Där blir invigningen med Our Uniting Water – Vårt Förenande Vatten.

Riksplan – området intill Riksdagshuset där Framtidsskeppet byggs och Stockholms Konserthus där det blir seminarier. Plötsligt insåg arrangörer och volontärer: – WOW! VM i Samarbete blir STORT! Sveriges kommuner och Landsting (SKL) var värd för kvällsprogrammet och välkomnades av Peter Wenster, Agenda 21-ansvarig på SKL. Ett Framtidsskepp byggdes i miniformat för att ge idéer hur man kan förbereda barnen som ska delta i VM i Samarbete nästa år

GT 2005-09 Globdag 23 sep Kommunförbundet IMG_0352

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka