Stockholm Water Week

<h6>Children's Water Way </h6>

Children's Water Way


Children's Water Way blev ett interaktivt samarbete och en mycket uppmärksammad utställning som fick många besökare. Även dialogen mellan barnen och Mayors i världen fick stor publik.

Children’s Water Way blev en uppmärksammad utställning och ett unikt globalt samarbete i Stockholm Water Week 21 – 26 augusti. 16 barngrupper från Östra Afrika, Italien och Sverige kom till Children’s Water Way med vattenlandskap som visade hur vattensituationen ser ut där de bor.

Under tre dagar presenterade barnens sina landskap för varandra och byggde broar mellan de 16 landskapen till en global vattenväg som väckte frågor och nyfikenhet att veta mer. Vattenvägen – The Water Way presenterades för borgmästare/Mayors som inbjöds till dialog med barnen i ett Side Event i Stockholm Water Week som fick stor publik. Sista dagen var Children’s Water Way öppen för hela konferensen och fick många besökare som ställde frågor till barnen. Children’s Water Way var ett samarbete mellan Globträdet och LVRLAC (Lake Victoria Region Local Authorities Cooperation) och fick ekonomiskt stöd från Sida genom Union of the Baltic Cities (UBC).

Barnen förenades i en vatten-ceremoni vid den gamla eken på Borgargården vid Stockholms Stadshus. Till ceremonin kom Kommunfullmäktiges ordförande i Stockholm, Barry Andersson och Vice Mayor i Kampala, Uganda Dr. Hasib Kabuye. De båda ledarna bytte stenar med varandra som markerade att de kommer att ge fullt stöd till VM i Samarbete i Stockholm 2006 och Kampala 2008.

GT 2005-08 Sthlm Water Week Exhibitions Bjorn 001

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka