Kenya Studieresa Juni 2005

<h6>Förberedelse för Children's Water Way</h6>

Förberedelse för Children's Water Way

Årets Studieresa för 33 deltagare från Sverige och Mayors, lärare och elever från åtta städer i Victoriasjöregionen blev intensiva dagar på FN i Nairobi tillsammans med representanter från UNEP och UN Habitat.

33 personer från tre kommuner i Sverige och fyra stadsdelar i Stockholm deltog i studieresan till Kenya i juni – barn, ungdomar och vuxna. De mötte barn, ungdomar och vuxna från Kampala, Entebbe, Mukono och Busia (Uganda), Mwanza (Tanzania) och Kisumu, Homa Bay and Nairobi (Kenya).

Under två dagar förberedde de Children’s Water Way – en utställning och samarbetsprojekt om vatten som ska presenteras i Stockholm Water Symposium i augusti.

Två ungdomar från Sverige deltog med ett speciellt uppdrag att hjälpa till med att producera ett Nyhetsbrev ”The Way Forward” som handlar om nätverkande mellan ungdomar som ingår i Lake Victoria Children and Youth Network. Det första numret hade fokus på Barnens Mötesplats – Children’s Meeting Places som invigts i flera städer i Kenya, Uganda och Tanzania.

Children’s Meeting Place på FN som också kallas The Mother Tree uppmärksammas i Nyhetsbrevet som ska distribueras i Victoriasjöregionen och inspirera fler ungdomar.
Ett program på FN hade förberetts vid Children’s Meeting Place – The Mother Tree på FN i Nairobi i samarbete med UNEP och UN Habitat. VM i Samarbete presenterades och diskuterades, Den svenska gruppen besökte också barnhemmet Children’s Garden för föräldralösa barn som ligger mellan två slumområden Kibera och Dagoretti.

Barnen på Children’s Garden berättade om sina livserfarenheter med dans, sånger, poesi och musik.

Afrika 2005-06 UN 15juni Hasse 038
Afrika 2005-06 Tour JaneHem19juni Hasse 035

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka