Sverigeturné med Mayors från Mukono och Busia 2004

<h6>14 dagars studieresa</h6>

14 dagars studieresa

Ugandagruppen bjöds på ett varierande program: Planering för VM i Samarbete 2006 i Stockholm, forskningsprojekt på KTH, möte med Barnombudsmannen och Kommunförbundet, besök på Internationella Ungdomsforum i Robertsfors och Universitetet i Kalmar...

Globträdet var värd och deltog i studieresan då Mayor i Mukono Mr. Johnson Myyanja Senyonga och Mayor i Busia Mr. Michael Mugeni från Uganda kom till Sverige tillsammans med två lärare och en elev. Borgmästarna ville utbyta idéer och erfarenheter om hur man förverkligar Barnkonventionen och Agenda 21 – hållbar utveckling och få intresse från svenska kommuner att etablera partnerskap med kommuner i Victoriasjöregionen.

Kommunfullmäktiges ordförande i Stockholm Barry Andersson tog emot i Stadshuset och samtalade om VM i Samarbete – ett internationellt globträds-evenemang som kommer att genomföras i Stockholm 2006. Idéer hur man Barnkonventionen ska finnas med i alla beslut som rör barn diskuterades med Eva Norén-Björn på Barnombudsmannen. Agenda 21 – Hållbar utveckling diskuterades med Peter Wenster, Agenda 21-anvarig på Svenska Kommunförbundet.

Ett unikt vattenreningssystem demonstrerades på KTH av prof. Gunnel Dalhammar. Sida tog emot och samtalade om program som pågår i Victoriasjöregionen.

Kommunalrådet i Kalmar kommun var värd för ett program i Kalmar och samtal om utbyte mellan Victoriasjöregionen och Östersjöregionen. På Kalmar Universitet deltog delegationen i ett seminarium om Barnkonventionen.

Kommunalrådet i Robertsfors och Mayor i Busia samtalade om partnerskapsprogrammet som startat mellan kommunerna och projektledare Tori Carlsson presenterade Internationella Ungdomsforum i Robertsfors. Kommunalrådet i Värmdö kommun visade Barnens Mötesplats / Children’s Meeting Place i kommunen och platsen som barnen lägger brev och teckningar med frågor och förslag till kommunledningen.

Sista programmet var invigningen av Barnens Mötesplats i Strängnäs

GT 2004-05 Turne Afrikaner Strängnäs CMP Personer Mayors-20
Barnens Mötesplats Värmdö

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka