Studieresa till Victoriasjöregionen November 2003

<h6>Fem städer inviger Children's Meeting Place </h6>

Fem städer inviger Children's Meeting Place

Ingen glömmer resan när Mayors i fem städer i tre länder vid Victoriasjön inviger Children's Meeting Places intill sina stadshus. 16 barn, ungdomar och vuxna från Sverige möter tusentals barn och ledare i Kenya, Uganda och Tanzania.

Sexton barn, ungdomar, lärare, forskare och kommunrepresentanter deltog i en oförglömlig studieresa under två veckor i Victoriasjöregionen i november-december som arrangerades av Globträdet. Mayor från Kisumu (Kenya), Mwanza (Tanzania) och Kampala, Busia och Mukono (Uganda) tog emot den svenska delegationen. Alla fem städer invigde en Children’s Meeting Place – ett träd nära stadshuset. Tusentals barn inbjöds att delta vid invigningarna som inleddes med Vårt Förenande Vatten – Our Uniting Water Ceremony. Det blev högtidliga ögonblick när Mayors från de fem städerna välkomnade barnen och förklarade att trädet är en plats där ledarna i stadshuset kommer att lyssna på det som är viktigt för barnen. Mayors (borgmästarna) i de fem städerna hade personligen engagerat sig i programmet för den svenska delegationen. Det blev en oförglömlig studieresa! Deltagarna från Strängnäs dokumenterade resan med Solens Resa. Länk

Samarbete Victoriasjön och Östersjön – studieresa och seminarium i Entebbe, Uganda – november/december
Ett seminarium i Entebbe, Uganda, handlade om att dela med sig av idéer och praktiskt samarbete mellan städer vid Victoriasjön och Östersjön.

Över 30 projekt föreslogs med önskemål om utbyte av erfarenheter och lära tillsammans. Ett unikt kontaktnät bildades över ålders-, yrkes-, nations- och kulturgränser.

Med studieresan i Victoriasjöregionen och seminariet i Entebbe har en god grund lagts för the International Roots Meeting som planeras bli i november 2004 vid Children’s Meeting Place – The Mother Tree – på FN i Nairobi.

Afrika 2003-11 Kampala Inauguration Park HE Hög_06
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka