Invigning Barnens Mötesplats
National Museum Nairobi Kenya 2003

Ett träd på museiområdet valdes till Children’s Tree (Ficus Tree). Den invigdes med Our Uniting Water and Soil Ceremony. Generaldirektören för National Museums of Kenya, Augustine Lomon’gin välkomnade alla barn och dignitärer till museet. Han påpekade att ceremonier har varit en viktig del för tidigare generationen men har ofta tappats bort i det moderna livet och förlorat sin potential att nå en djupare nivå av mänsklig interaktion.

En handfull jord och en liten skål med det förenande vattnet gavs till de deltagande borgmästarna och kommunrepresentanter från tio städer i Viktoriasjöregionen och från Sverige.

Afrika 2003-04 Museum Tree 510_19

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka