Årets händelser 2001

Framtidsskeppet byggs i Strängnäs vid ett ordinarie sammanträde i Kommunfullmäktige

Det blev ett unikt fullmäktigesammanträde i Strängnäs kommun den 23 april. Elever i Strängnäs skolor inbjöd ”sin” ledamot att vara med i bygget av ett Framtidsskepp och ta med sig något som är viktigt i ledamotens liv som skulle bli en del i bygget.

Ett unikt Framtidsskepp byggs i Strängnäs under ett ordinarie Kommunfullmäktigesammanträde i Strängnäs. Skolklasser i Strängnäs har förberett bygget med att förena det som är viktigt i livet och tagit kontakt med ”sin” fullmäktigeledamot att delta i framtidsbygget. – Kom och bygg Framtidsskeppet med oss! Ta med nåt som du kan bygga med! Det ska vara nåt som är viktigt för dig! Barnen och politikerna byggde Framtidsskeppet tillsammans och samtalen mellan barnen och politikerna blev personliga och berörde alla. Många vuxna kom ut ur Framtidsskeppet med tårar i ögonen.

Globträdet sakkunnig i Miljövårdsberednings SOU-utredning

Kajsa Dahlström, ordförande i Globträdet, utses som sakkunnig i en rådgivande grupp till Miljövårdsberedningens SOU-utredning “Barns miljö och hälsa”.

Brevet från UNEP – ett unikt uppdrag

Den 7 augusti öppnar vi brevet från UNEP (United Nations Environment Program) som talar om att Globträdet får uppdraget att etablera och driva en Children’s Meeting Place på FN-området i Nairobi.

Det är ett stort och mycket speciellt uppdrag vi får av FN’s miljöprogram UNEP. Att etablera och driva ett Children’s Meeting Place på FN i Nairobi – en plats där barn och världens beslutsfattare möts och lyssnar på det som är viktigt för barn med fokus på miljöfrågor. Det är verkligen ett speciellt uppdrag. I Nairobi finns huvudkontoret för FN’s miljöprogram (UNEP) och FN’s bosättningsprogram (UN Habitat). FN har fyra huvudkontor i världen; New York, Wien, Genève och Nairobi.

I brevet önskar UNEP att invigningen blir den 19 september samtidigt med United Nations General Assembly Special Session on Children – alltså ett världsmöte om barn på FN. Vi har alltså drygt en månad på oss att organisera invigningen! Under en halvtimme firar vi att vi fått ett fantastiskt uppdrag – sen sätter igång med förberedelserna!

globetree
globetree

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka