Kenya Studieresa September 2001

<h6>Kenya september 2001</h6>

Kenya september 2001


En speciell studieresa till Nairobi - trots mörka moln!

Studieresan i september hade fokus på invigningen av Children’s Meeting Place. Det var nära att studieresan inte blev av på grund av terrorattacken på Tvillingtornen i New York några dagar innan. Resan blev av och de svenska deltagarna besökte ett barnhem för aidsdrabbade barn i ett av Nairobis största slumområden – Kicoshep. Vi blev alla imponerade av verksamheten trots de svåra arbetsförhållanden man hade. På Parklands Primary School presenterade barnen hur de upplever vatten, varför vattnet är viktigt och vad som händer när det är förorenat. Barnens upplevelser och tankar ska finnas med i ett utbildningsprogram för skolor, inom ramen för FN-projektet “Managing Water for African Cities”. Tillsammans med två barngrupper från Loreto Convent Msongari och Sai Amboseli hade vi en workshop om de båda FN-dokumenten  “Barnkonventionen” och “Agenda 21” samtidigt som vi förberedde invigningsprogrammet på FN.

Afrika 2001-09 YMCA Preperations banners2

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka