UN Habitat Konferens 2001

<h6>Publiken på FN är i tårar</h6>

Publiken på FN är i tårar


Publiken är miljöministrar och ambassadörer från hela världen. Det är den 16 februari och UN Habitats 18th Session of Human Settlements.

Kom med ett förslag! sa chefen för UNEP
Kenyas President Moi bjuder barnen på lunch
som tack för ett starkt invigningsprogram på FN

Publiken är miljöministrar och ambassadörer från hela världen. Det är den 16 februari och UN Habitats 18th Session of Human Settlements. Globträdet ansvarar för invigningen och samarbetar med 300 barn från 10 skolor och centra i Nairobis slumområden som förmedlar hur deras vardag ser ut med brist på mat, föräldrar som dör i Aids, förgiftat vatten och korruption som gör dom rättslösa. Tårarna rinner. Kenyas President Daniel arap Moi bjöd barnen på lunch som tack för ett invigningsprogram som berörde alla.

Hela publiken, miljöministrar från hela världen och ambassadörer, är i tårar – djupt berörda av barnens budskap och starka framföranden. Kajsa Dahlström, ordförande i Globträdet, sitter intill chefen för FN i Nairobi, Dr. Klaus Toepfer och viskar: – Det är dom här tårarna som förändrar världen – inte era papper! Ta vara på det här ögonblicket när barnen når världens ledare! Dr Toepfer viskade tillbaka: – Kom med ett förslag!

Innan öppningsprogrammet hade Peroy Kirchner och Kajsa lyssnat på vad barnen ville säga till världens ledare. Sen diskuterades hur budskapet skulle förmedlas och slutligen repetitioner. Innan barnen gick in på scenen sa Kajsa: – Ni får inte den här chansen en gång till. Det är nu det gäller. Det är nu ni kan nå världens ledare! Kajsa som sitter på hedersplats upptäcker plötsligt att tårarna rinner under invigningen. Hon tittar sig omkring .

Alla i publiken torkar tårar. Barnen har nått fram med sina budskap! Barnen bygger också ett Framtidsskepp intill FN’s huvudentré. För Globträdet är det ett hedrande uppdrag att få samarbeta med så många barn med så många livserfarenheter; Barn som lever och bor på gatan, i slummen, på barnhem och institutioner och barn från privata och statliga skolor. Ett IT-team gör en hemsida och håller i en tre-parts videokonferens mellan Kenya, Sydafrika och Sverige.

Kenyas President Daniel arap Moi tar emot barnens förenande vatten i invigningen och efteråt tackar han personligen och bjuder alla barn på lunch.

Afrika 2001-02 Habitatinvigning Rehearsal

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka