Workshop  Filippinerna 2000

<h6>Framtidsskepp på Filippinerna</h6>

Framtidsskepp på Filippinerna

Globträdet inbjuds av InSEA att föreläsa och bygga ett Framtidsskepp med 100 deltagare i Filippinerna för att skapa engagemang för att rena de förorenade floderna i landets 13 regioner.

Kreativ Vision för Miljöundervisning (Creative Vision for Environmental Education) är temat när konstnärliga utövare från 13 regioner i Filipinerna möts på Miriam College, Quezon City på Filipinerna. Globträdet leder ett seminarium och workshop den 22 november för 100 ledare. De bygger Framtidsskeppet som får namnet Caracoa. Alla deltagare skapar först sina personliga Framtidsskepp som sedan förenas i åtta båtar som formar Framtidsskeppet. – Har vi en framtid? – Ja, om vi alla tar tag i årorna och sätter dom i vattnet samtidigt och ror mot den gemensamma visionen; att alla förorenade floder i Filipinerna ska bli rena! Deltagarna skapade också skuggspelsdockor som agerade och förmedlade förslag hur man ska tackla miljöproblem. Dockorna föreslog olika sätt att få fram rent dricksvatten till människor saknar rent vatten och flera idéer hur dom förorenade floderna ska bli rena. I utvärderingen fick Globträdets föreläsning och bygget av Framtidsskeppet mycket positivt gensvar. Många som deltog planerar att komma till Framtidsskeppet i Stockholm 2002. Globträdet inbjöds av Prof. Lourdes K. Samson, World Councillor, South East Asia and Pacific Region för InSEA (International Society for Education through Art).

globetree

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka