Global 500 Roll of Honour Award 2000

<h6>UNEP - Global 500 Roll of Honor Award till Globträdet</h6>

UNEP - Global 500 Roll of Honor Award till Globträdet

Globträdet är den första organisation i Sverige som får Global 500 Roll of Honor Award av FN's Miljöprogram UNEP (United Nations Environment Program). Ceremonin är i Adelaide i Australien där Premiärministern andra dignitärer deltar.

På Världsmiljödagen den 5 juni tar Globträdets ordförande Kajsa Dahlström emot UNEP Global 500 Roll of Honor Award i Adelaide i Australien.
Här är citat från hennes rapport från veckan i Adelaide:
”Det var en vecka då Röda Mattan var utrullad från tidig morgon till sent på kvällen! En vecka som jag aldrig kommer att glömma! Det var verkligen mycket speciellt att ta emot den här utmärkelsen och Globträdet får internationellt erkännande. För mig personligen var det ovant att vara VIP! Banketten och Ceremonin var höjdpunkten. Vice chefen för UNEP Shafquat Kakakhel överlämnade medaljen tillsammans med Australiens miljöminister
Ian Evans i närvaro av Premiärminister John Howan. Australiens Premiärminister deltog i ceremonin tillsammans med många andra dignitärer.

UNEP Global Roll of Honor Award Ceremony genomförs på Världsmiljödagen i olika städer i världen varje år sen 1974.
Innan jag reste hem frågade jag UNEP om det skulle vara möjligt att Stockholm är värd för ceremonin 2002 som är 30 år efter Stockholmskonferensen 1972 då man tog beslut om att Världsmiljödagen ska vara den 5 juni. 2002 kommer Globträdet att inbjuda barn och ungdomar i världen till Framtidsskeppet – kanske kan Global Roll of Honor Award ske samtidigt som Framtidsskeppet? Jag fick positivt gensvar på det förslaget. Tillbaka i Stockholm samtalade jag med Miljöminister Kjell Larsson, strax innan hans semester började. Jag presenterade idén om Global 500 Award och Framtidsskeppet kring Världsmiljödagen 2002. Kjell Larsson var positiv.
Jag håller tummarna att en officiell förfrågan skickas från UNEP och att det blir positiv respons från Sverige.

Global 500 Environmental Forum
När man får utmärkelsen Global Roll of Honor Award blir man automatiskt medlem i Global 500 Environmental Forum
Tidigare pristagare är bland andra den franske marinbiologen Jacques, Sir David Attenborough, som producerar unika TV-program om djur och natur och Gro Harlam Bruntdland – tidigare statminister i Norge.

Marilyn Mosley är initiativtagare och ledare för Global 500 Environmental Forum som har följande målsättning (på engelska):
· awareness among grassroots organizations by publicizing and
supporting their outstanding achievements
· provides superlative role models to young people
· maintain a database and serves a networking function as a source
of advice and information on environmental issues and projects
· supports the activities of UNEP through the agency of its
Laureates around the world. Initiates local, regional and global activities that stimulate broader community action.

GT 2000 UNEP Global500 Award Kajsa ReceivingPrice

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka