Invigning av Barnens Mötesplats – Children’s Meeting Place i fyra kommuner och vattenceremonier

Barnens Mötesplats är ett träd där barn och beslutsfattare möts och samtalar om det som är viktigt för barn.
Varberg invigde sitt träd på Valdagen den 9 september.
Åtvidaberg hade föreställningar en hel vecka som också blev utställningar om vatten och program i kyrkan. Som avslutning invigdes en kastanj på torget och alla skolor medverkade i Our Uniting Water Ceremony – Vårt Förenande Vatten.
Intill Stadshuset i Umeå invigdes en lind med en vattenceremoni som förskolebarn deltog i.
Farsta grundskola inbjöd alla barn på skolan att förena vatten från en plats de värnar om. Allas vatten förenades i en ceremoni i aulan och Biträdande Rektor vattnade barnens vårdträd som är en tall intill skolgården.

The Fifth World Congress of Geoversal Civilzation
Augusti 2018

geoversalcivilization800

Kajsa Dahlström inledde konferensen tillsammans med 30tal barn från Dandora.
OPGC (Organization for Promoting Geoversal Civilization) arbetar för:
The Oneness of All Humans.
The Oneness of All Faith.
All is One in the Universe.
http://www.opgc.net/index.html

Sommarlovsaktiviteter i De Fyra Elementen på Nämdö

Elever på Djurö skola deltog i två sommarlovsaktiviteter i De Fyra Elementen – en mötesplats som skapas av barn och vuxna intill biblioteket och skolan på Nämdö i Stockholms Skärgård. Efter vandring i området gav eleverna idéer – hur dom vill att mötesplatsen ska utformas och deltog i aktiviteter som planerats. Värmdö kommun har upplåtit området och gav stöd till aktiviteterna vid midsommar och innan skolstarten.

namdo_fyra_elementen1
namdo_fyra_elementen2

Barnens Mötesplats på FN i Nairobi har fått en skylt
LET US JOIN!

Äntligen! Children’s Meeting Place – Barnens Mötesplats på FN i Nairobi har fått en fin skylt! Skylten uppmärksammar att mötesplatsen invigdes 2001 och FN’s Generalsekreterare Kofi Annan välkomnade världens barn i ett fint brev. Mötesplatsen är kring ett stort, vackert akacieträd för samtal mellan barn och världens beslutsfattare.

signboardmothertree2
mothertreeesignboard

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka