Studieresan till Kenya januari 2017

larsjulfest2017_800x450jpg

Studieresan till Kenya
Januari 2017
Vi var 10 personer som åkte på årets studieresa till Kenya, 6 vuxna och 4 ungdomar.
Återigen fick vi mycket stöd från Farsta grundskolan som bidrog med många presenter till julfesten.
Lois Ekengren som är lärare på Hästhagsskolan gjorde en fin dokumentation som vi kunde ta del av.
Original versionen finns på Instagram
http://www.instagir.com/farsta_i_varlden

Möte på FN om Childrens Meeting Place
November 2016
Sex personer från UNEP, UN Habitat och UNON kom till mötet för att samtala om förslaget att bygga ut området kring Children’s Meeting Place på FN-området. Alla var eniga: Det är ett bra förslag eftersom det saknas öppna mötesplatser på FN-området. Nästa möte blir i januari. Förhoppningsvis har förslaget då förankrats på chefsnivå och vi kan börja planera. Fotografering vid Children’s Meeting Place, det stora, vackra akacieträdet, avslutade mötet.

un_nairobi_planning_meeting_800x450
mother_tree_massai_emboreet_tanzania_800x450

Mother Tree i maasajland i Emboreet, Tanzania
Sen många år har jag lovat att komma till Mother Tree i Emboreet i maasajland i Tanzania. Nu blev resan äntligen av tillsammans med Jackson Obura. Vi välkomnades av kvinnogruppen i Emobreet som dansade och sjöng när vi kom och bjöd på lunch. Det är en skönhetschock att se deras vackra kläder och smycken! Jag fick en dräkt innan vi fortsatte till Mother Tree för samtal med barn och De Äldstes Råd. Jag hade med mig Our Uniting Water som de äldste hällde på trädets rötter medan kvinnorna sjöng och barnen klappade trädet

Förberedelser inför nästa My Life Turné hösten 2017
I Dandora mötte jag 17 barn som väntade med stor förväntan. Alla hoppas vara med på nästa turné till Sverige som skådespelare i My Life och Child’s Life. Jag hade audition i en smal gränd mellan plåtskjul och lite bättre byggda hus. Alla var fantastiska – omöjligt att välja! Peroy och jag har en ny audition i januari när vi har studieresa till Kenya. Gruppbild med skådespelarna plus andra som var publik.

mylife_rehearsals_dandora_800x450
rehearsals_mylife_dandora_800x450

Nybildade organisationen Mtoto wa Dandora
Jackson Obura har bildat organisationen Mtoto wa Dandora som betyder Barnen i Dandora. Jag träffade styrelsen och medlemmarna i organisationen som har stora planer inför framtiden. Den ultimata planen är att det som slängs på den enorma soptippen ska bli inkomstbringande verksamheter. Just nu undervisar man i drama, hjälper till med läxläsning, ger stöd till utsatta barn, har städdagar för att få bort skräp på gatorna och börjar samarbeta med organisationer utanför Dandora. Viktigast nu: En hemsida och inkomster. Vi diskuterade ett lån till kycklinguppfödning som också engagerar barnen.

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka