De fyra elementen på Nämdö

De Fyra Elementen blir en ny mötesplats på Nämdö i skogsområdet intill Hembygdsgården och biblioteket. Här kan barn, ungdomar och vuxna mötas och uppleva skärgårdstraditioner. Inga lås och inga nycklar. Inga öppnings- och stängningstider. Tillgängligt året runt för alla; skärgårdsbor, sommargäster och besökare. Till Kick-off den 12 juli kom 25 ö-bor och sommargäster och röjde området. Värmdö kommun har gett startbidrag till projektet.

namdo4elements02
namdo4elements03
namdo4elements01

De Globala Utvecklingsmålen i Almedalsveckan

Kajsa i Globträdet medverkade som inledningstalare och avslutade en seminariedag under Almedalsveckan med fokus på De Globala Utvecklingsmålen 2030 och Stockholmskonferensens 50-årsjubileum år 2022. Dagen arrangerades av Helena Lindemark på Hållbart Nu. Stort intresse för idén att bygga bro mellan Stockholm och Nairobi 2022 – fortsättning följer!

My Life – repetitioner i Kenya

Peroy i Globträdet repeterade föreställningarna My Life och Child’s Life med en ny ensemble 7 barn och ungdomar i Nairobi. Jackson Obura är den enda i gruppen som varit i Sverige tidigare på flera turnéer. Peroy är imponerad – Det blir fina föreställningar – skådespelarna är fantastiska! Föreställningarna spelas: September i Stockholms län. Oktober i Norrbotten.

mylife_rehearsals1_800x600
mylife_rehearsals2_800x600
mylife_rehearsals3_800x600

Möten på UNON och repetitioner My Life

mylife2017_800x600

Möte med UNON och repetitoner My Life
Februari 2017

Reser till Nairobi och ett möte med UNON (United Nations, Nairobi) som ger klartecken att området kring Children’s Meeting Place kan byggas ut! Projektet ska planeras i samarbete med UNEP som har sitt ledningskontor intill akacieträdet.

Repeterar föreställningarna My Life och Child’s Life med de sju nya skådespelarna som är i åldern 10 – 24 år. Turnén blir i september i Stockholms län och i oktober i Norrbotten. Alla jobbar fokuserat och med mycket skratt!

FN-pass (ECOSOC)

Resan till FN, New York
Februari 2017
Kajsa Dahlström: Jag hämtar ut mitt FN-pass (ECOSOC) i New York i januari och passar på att träffa vänner. Fick en heldag tillsammans med Eleanor Johnson, ledare för Emmatroupe, och samtal om framtida projekt. Här passerar vi Washington Square Park – och kände historiens vingslag.

kajsa_new_york_2017_480x270

Nybildade organisationen Mtoto wa Dandora
Jackson Obura har bildat organisationen Mtoto wa Dandora som betyder Barnen i Dandora. Jag träffade styrelsen och medlemmarna i organisationen som har stora planer inför framtiden. Den ultimata planen är att det som slängs på den enorma soptippen ska bli inkomstbringande verksamheter. Just nu undervisar man i drama, hjälper till med läxläsning, ger stöd till utsatta barn, har städdagar för att få bort skräp på gatorna och börjar samarbeta med organisationer utanför Dandora. Viktigast nu: En hemsida och inkomster. Vi diskuterade ett lån till kycklinguppfödning som också engagerar barnen.

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka