Globdagen i Årsta

<h6>Skolans värdegrund</h6>

Skolans värdegrund

Hela salen surrade när eleverna samtalade om frågorna för Globdagen:
Vad är viktigt - I mitt liv?
Där jag bor?
I Sverige? I världen?

Vad är viktigt i mitt liv? På skolan? Där jag bor? I Sverige? I världen? 70 elever och skolpersonal från Årstaskolan, Lillholmsskolan, Nybohovsskolan, Kvickentorpsskolan och Hästhagsskolan tillsammans med inbjudna gäster från hela Sverige möttes på Årsta Folkets Hus i oktober för att samtala om det som är viktigt – det som kallas skolans värdegrund. Vårens turné med föreställningarna My Life och Child’s Life inspirerade Årets Globdag. Elever från de fem skolorna inledde dagen med dramatiseringar och berättelser. Samtalen i grupper blev intensiva och det här är viktigt: Mobbing – det måste bort! Visa respekt för varandra. Lyssna och se! Trygghet och arbetsro. Vi är lika mycket värda. Rasism och våld måste bort! Demokrati och jämlikhet är viktigt för alla i hela världen. Globdagen är en viktig inspiration för Globträdet – en dag då barn och ungdomar visar vägen mot framtiden!

GT 2014-10 Globdagen IMG_5896

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka