My Life Vårturné i Sverige

<h6>Ett samarbete med fängelser</h6>

Ett samarbete med fängelser

Ett samarbete och projekt med Kriminalvården i Sverige startade med vårens turné med My Life and Child's Life med målsättningen att spela på alla kvinnofängelser i Sverige.

Två föreställningar är på turné i april – maj. Fem barn och ungdomar från Nairobi 11 – 24 år spelar föreställningarna My Life och Child’s Life på teatrar, skolor, kvinnofängelser och för barn som är internerade på institutioner. Barn med livserfarenheter från slummen och gatan i Nairobi mötte unga och äldre i Sverige med tunga livserfarenheter. Interner på kvinnliga fängelser engagerades att skapa en skylt till Mother Tree – Barnens Mötesplats på FN i Nairobi. Sättilaskolan i Marks kommun startade en insamling för barn i Nairobi. I Vimmerby spelades My Life samtidigt som man firade Globträdet – som är Barnens Mötesplats – Astrids Lindgrens Sockerdrickaträd. Organisationen Tensta mot kriminalitet bjöd in My Life-gruppen till sina lokalen och berättade om sin verksamhet att skapa goda förebilder för ungdomar i Tensta. KF-gymnasiet i Stockholm har varit på flera studieresor i Kenya framför allt på landsbygden. Eleverna fick en fördjupad inblick i barnens liv i slummen och på gatan i Nairobi. Mediagymnasiet i Nacka dokumenterade My Life-föreställningen och producerade en film. På universitetet i Göteborg arrangerades ett seminarium efter föreställningen på temat Mänskliga Rättigheter.

GT 2012-04-02 MyLife Tensta 03

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka