Globdag Stockholms Stadshus

<h6>Skylten som berättar om Barnens Mötesplats</h6>

Skylten som berättar om Barnens Mötesplats

På Internationella Barndagen, den 4 oktober, deltog 100 barn från åtta skolor när emaljskylten avtäcktes. Där berättas historien om Barnens Mötesplats - Children's Meeting Place - som nu är den gamla eken på Borgargården, Stockholms Stadshus.

Den gamla eken på Borgargården i Stockholms Stadshus är Barnens Mötesplats fick en emaljskylt som avtäcktes i en en ceremoni.Texten på skylten berättar om bakgrunden till Barnens Mötesplats:
Denna ek (Quercus robur) överlämnades och blev Barnens Mötesplats då Stockholms Stad stod som värd för det första Världsmästerskapet i Samarbete 2006. Flera kommuner i världen har invigt träd där barn och beslutsfattare möts och samtalar, på barns villkor. Idén kommer från Globträdet som 2001 fick uppdraget av FN’s miljöprogram, UNEP, att ansvara för The Children’s Meeting Place på FN i Nairobi, Kenya. EU-kommissionen invigde sitt träd i Bryssel 2008.
Barnen inledde med att förena vatten och jord från platser dom bryr sig om. Det förenande vattnet och jorden överlämnades till Skoborgarrådet Lotta Edholm och Oppositionsborgarråd Roger Mogert som gav det vidare till ekens rötter.

GT 2010-10-04 Globdagen 052

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka