Our Life Vårturné i Sverige

<h6>Dramatik med<br>Our Life från Kenya</h6>

Dramatik med
Our Life från Kenya

Ett askmoln från Island skapade en dramatisk start på turnén med Our Life. Vincent och Gacege som vuxit upp på gatan tillsammans och musikern David reste från Nairobi till Arlanda. Alla flyg till Sverige stoppades en timme innan dom skulle landa. Därmed startade en febril aktivitet i Globträdet...

Den turné som planerades i april med barn från Children’s Garden ställdes in. Anledningen var flera incidenter och oklarheter i redovisningen av bidrag. Istället för en grupp barn från Children’s Garden kom två unga killar som vuxit upp tillsammans på gatan – Vincent och Gacege och en musiker/artist på en kort turné. Deras resa till Sverige blev dramatisk. Ett vulkanutbrott på Island förorsakade askmoln i atmosfären och många flygplatser stängdes – bland dem Arlanda i Stockholm. Gruppen landade i Amsterdam och övernattade på flygplatsen. Bagaget med all rekvisita fick inte kvitteras ut och en av skådespelarna hade malaria. Läs berättelsen hur vi lyckades genomföra turnén trots alla svårigheter – tack vara ett fantastiskt stöd – från många!

Föreställningen Our Life repeterades under några dagar i Eslöv innan premiären. Den handlade om livet på gatan och i fängelset – om våld, hopplöshet och förtvivlan när fängelseporten inte öppnades när strafftiden var slut. Föreställningen handlade också om solidaritet och medkänsla när allt är mörkt. Läs berättelsen hur vi tillsammans tog oss igenom alla motstånd som kom med askmolnet från Island! Den berättelsen är på engelska. LÄNK

GT 2010-04-28 Our Life Borlänge 6944

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka