Children’s Garden Höstturné i Sverige 2009

<h6>Turné med Our Life <br>Med barn från Nairobi</h6>

Turné med Our Life
Med barn från Nairobi

Globträdets dröm blev verklighet! Det blev ett fantastiskt mottagande från fler än 3000 elever när tio barn och ungdomar från Children's Garden Home and School i Kenya kom till Sverige på turné med föreställningen Our Life.

Tio barn och ungdomar och tre ledare från Children’s Garden Home and School kom till Sverige på turné med föreställningen Our Life. Mer än 3000 barn och vuxna såg föreställningen och deltog i seminarier och workshops. Globträdet samarbetade med Kulturskolan i Stockholm och Vår Teater i Farsta blev scenen för de flesta föreställningarna.
Repetitionerna var på Katarina Norra Skola i Stockholm där föräldrarna engagerade sig och blev värdfamiljer för barnen. Turnén gick också till Tensta, Värmdö och Strängnäs. En hel dag var gruppen på båtutflykt i Stockholms Skärgård tillsammans med inbjudna gäster. På Nämdö spelades föreställningen i kyrkan som var fullsatt. Sista dagarna spelade gruppen på skolor på Lidingö och Fryshuset i Stockholm.
När gruppen reste tillbaka till Kenya hade dom med sig 750 kilo bagage med kläder, skor och mycket annat som donerats under turnén.
Det blev ett fantastiskt mottagande – Our Life blev en succé. Alla som såg föreställningen var överens om att det är viktigt att barn själva får förmedla sina livserfarenheter – hur det är att vara föräldralös och bo i slummen och på gatan.
För oss i Globträdet förverkligades en dröm vi haft under många år och vi tackar Svenska Institutet för bidraget som gjorde det möjligt att inbjuda Our Life till Sverige. Vi tackar också Stockholms Hamnar som bjöd på båtresan i Skärgården!
Childrens Garden information

GT 2009-09-19 CGTurne Farsta Rep jail

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka