VM i Kampala – Seminarier

<h6>Seminarier</h6>

Seminarier

Temat, eller tanken, för seminarierna var en enda mening: Det vi gör idag blir barnens framtid.

Hundratals deltagare i alla åldrar deltog i de åtta seminarierna. Det var många ämnen som presenterades och diskuterades: Ungdomsinflytande. Demokratiska processen. Skolutbyten. Lärare från Kenya och Sverige samtalade om utbildning för döva-blinda barn. Barn och ungdomar från Nairobi och Homa Bay ville prata om det våld som blev efter valet i Kenya. Det blev helt tyst i rummet när barnen berättade vad dom sett och upplevt. Flickor från Victoriasjöregionen dansade en dans som lyfte flickornas rättigheter och inte acceptera diskriminering. Barnen ställde frågor till vuxna som var svåra att besvara. Seminarierna inspirerade till fördjupade samtal och alla var eniga om att det är viktigt att barn deltar på samma villkor som vuxna.

seminars01

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka