Sverigeturné Kenya Uganda Malaysia 2007

<h6>Mayors från Kenya och Uganda på Studieresa i Sverige</h6>

Mayors från Kenya och Uganda på Studieresa i Sverige

Partnerskap mellan kommuner och städer i Sverige och länder runt Victoriasjön började i Sverige med en en 14 dagar lång studieresa för Mayors från Victoriasjöregionen.

Mayors från Kenya och Uganda och ledaren för Tree Theatre Group i Malaysia kom till Sverige för en studieresa under 14 dagar i maj. De besökte sex kommuner; Värmdö, Haninge, Vimmerby, Strängnäs, Kalix, Skellefteå och två stadsdelar i Stockholm; Katarina-Sofia och Tensta. Det var 10 personer som ville se hur barn, lärare, ungdomar, projektledare och politiker förberedde sig och följde upp VM i Samarbete i Stockholm 2006.

Ett seminarium hölls på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), ett besök hos Barnombudsmannens, Sveriges Riksdag, Stockholms Stadshus och Stockholms kulturförvaltning. Studieresan blev starten för flera partnerskap mellan kommuner i Sverige och Kenya/Uganda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka