Årets Händelser 2005

Ungdomsorganisationer från
Uganda besökte Globträdet

Kalyan Kintu Willington, vice ordförande i Kampala District Youth Council (KCC) och Nakandi Lydia Ruth, Female Youth Coordinator i Kampala (Uganda) kom till Sverige i slutet på oktober för att delta i konferensen ”Affect-training on Strategic Communication” som arrangerades av LSU (Landsorganisationen för Sveriges Ungdomsorganisationer).

Efter konferensen hade Globträdet lagt upp ett sex dagars program för Kintu och Lydia. De besökte ungdomsorganisationer och Ungdomsråd i Falun och Borlänge och flera stadsdelar i Stockholm. De besökte också Miljöförvaltningen i Stockholms Stad och organisationen Håll Sverige Rent. Kintu och Lydia är ungdomskoordinatörer för VM i Samarbete i Kampala 200.

Flera möten hölls i Globträdets lokaler med ungdomar som kommer att vara volontärer under VM i Samarbete i Stockholm 2006 och 2008.

Svaret till barnen från
FN:s generalsekreterare
Kofi Annan!

FN’s Generalsekreterare Kofi Annan fick en bok av barnen som skapades på FN i Nairobi.

Kofi Annans fru Nane Annan, som är konstnär, svarade barnen och tackade med hälsning från sin man.

globetree472x472
globetree472x472

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka