Studieresa till Kenya November 2005

<h6>Förberedelse för VM i Samarbete</h6>

Förberedelse för VM i Samarbete

Kommunfullmäktiges ordförande i Stockholm deltog i förberedelserna för VM i Samarbete på FN i Nairobi, Kenya och fick ett fint mottagande av barnen på Children's Garden och ett träd planterades.

Studieresan i december till Kenya blev en förberedelse för VM i Samarbete i Stockholm nästa år och Kampala 2008. Med på resan var Kommunfullmäktiges Ordförande i Stockholm Barry Andersson som deltog i möten på FN i Nairobi där VM i Samarbete presenterades och diskuterades. I möten på FN deltog, förutom Globträdet, ledare inom LVRLAC (Lake Victoria Region Local Authorities Cooperation) och Vice Mayors i Kampala. UNEP och UN Habitat blev intresserade av VM i Samarbete och ville att det skulle bli en uppföljning på World Environment Day i Alger (Algeriet) den 5 juni och på World Urban Forum i Vancouver (Canada) 19-23 juni. Alla som deltog i mötet enades om att ge sitt stöd till VM i Samarbete i Kampala, Uganda 2008. Lärare, elever och kulturarbetare från Sverige, Uganda och Kenya deltog i studieresan och besökte bl.a. Children’s Garden i Kawangare, ett barnhem för barn som bor och arbetar på gatan som Globträdet hjälpte till att starta 2001. Barry Andersson fick äran att plantera ett träd tillsammans med barnen. En skola för döv-blinda barn besöktes också.

Vice verkställande chef för UNEP Mr. Shafquat Kakakhel kommer att lämna UNEP inom några dagar men tog sig tid att träffa Globträdets ordförande. Ett möte med många gemensamma minnen då Globträdet fick Global Roll of Honor Award i Adelaide i Australien med Mr. Kakakhel som officiell representant från UNEP. Mr. Kakakhel vill gärna komma till VM i Samarbete i Stockholm nästa år.

Afrika 2005-12 UN 7dec Jessica 0020

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka