Barnens Mötesplats
Strängnäs 2004

kastanjeträd (Aesculus hippocastanum)

Två händer som möts blev den gemensamma symbolen för Framtidsskeppet och Barnens Mötesplats.
När Barnens mötesplats i Strängnäs invigdes byggde 100 barn ett Framtidsskepp på kulturhuset Multeum där det finns bibliotek, museum och utställningslokaler. Två Mayors (borgmästare) från Uganda deltog i invigningen Mayor i Mukono och Busia tillsammans med lärare och elever från Kenya.

Efter invigningsceremonin samtalade barn och politiker för att hitta en gemensam symbol för bygget av Framtidsskeppet. Alla enades om att en brun och en vit hand som möts är en fin symbol. En skulptör i Strängnäs fick uppdraget att skapa de två händerna som har fått en fin plats i trädet – Barnens Mötesplats. Intill händerna finns ett budskap från barnen i Strängnäs: – Om vi är vänner då finns det inga krig.

De fyra kommunalråden i Strängnäs kommun lovade barnen att lyssna. För att visa att löftet är på riktigt överlämnades en skeppsklocka. När barnen ringer i klockan kommer en politiker!

Strängnäs kommun har redan en unik arbetsprocess där barn och politiker samarbetar kring beslut som berör barn. Till invigningen hade barnen skapat vimplar, affischer, teckningar och stora tyg med budskap som blev en fantastisk inramning till barnens program och officiella tal och hälsningar från världen.

Barnens<br> Mötesplats <br> Strängnäs 2004

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka