Årets händelser 2003

UNEP-chef på besök i Globträdet

Det blev många skratt och minnen när Mr. Shafquat Kakahel, UNEP Dep. Exec. Dir. kom till Stockholm och besökte Globträdet en dag i slutet på juni. Det var tre år sen ordförande i Globträdet Kajsa Dahlström tog emot UNEP Global Roll of Honor Award i Adelaide i Australien som också blev en vecka med många studiebesök och resor till unika miljöer.

Mr. Kakakhel besökte också Kommunfullmäktiges ordförande i Stockholm, Barry Anderson på hans kontor i Stockholms stadshus. Globträdets planerade Roots Meeting diskuterades liksom framtida planer för ett globalt evenemang i Stockholm.

Östersjön/Victoriasjöregionen
Utställning i
Stockholm Water Symposium

På Stockholm Water Symposium, 10 – 16 augusti, presenteras en utställning som visar samarbeten mellan barn, lärare/ledare i Globträdets nätverk i Östersjö- och Victoriasjöregionen.

Julfirande på FN
Barnen gör en bok
till Kofi Annan

En ny tradition etablerades på juldagen vid Children’s Meeting Place – The Mother Tree – på FN i Nairobi, då femtio barnhemsbarn inbjöds att fira jul.

Vilken dag!
Barnen sjöng, dramatiserade berättelser om sina liv, lekte och gjorde en liten bok med meddelanden och inbjudan till FN’s Generalsekreterare Kofi Annan att vara med på julfesten.

Margot Wallström
EU kommissionär
Skänker prispengar
till Globträdet

Margot Wallström får pris som bästa EU-kommissionär av den belgiska tidningen European Voice och skänker prissumman till Globträdet.

globetree472x472
globetree472x472

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka