Astrid Lindgrens Sockerdrickaträd i Vimmerby
blir Globträd

En mycket gammal alm (Ulmus glabra) blev ett Globträd och Barnens Mötesplats i Vimmerby den 5 maj 2006. Almen är Astrid Lindgrens Sockerdrickaträd, där hon lekte och klättrade som barn och skrivit om i sina böcker. Det blev ett stort och uppmärksammat program vid Astrid Lindgrens Näs och en parad till Sockerdrickaträdet – där Vimmerbys politiker kommer för att lyssna och samtala med barn två gånger om året. Ungdomsminister Lena Hallengren invigde. Almen kommer att kallas Globträdet eftersom Astrid Lindgren hennes böcker är en global angelägenhet för barn och som finns översatta till 95 språk. Our Uniting Water and Soil Ceremony markerade omvandlingen av Sockerdrickaträdet till ett Globträd . Barnen överlämnade sitt förenande vatten och jord till hedersgästerna; politiker och representanter från ideella organisationer som sysslar med barn i Vimmerbys. De gav vattnet och jorden vidare till det nya Globträdets rötter.

Barnens Mötesplats Vimmerby 2006

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka