Barnens Mötesplats
Simanjiro Tanzania 2006

Mullbärsträd (Ficus natalensis)

Ett mullbärsträd – natal figs på engelska eller matuba på lokalt språk (Ficus natalensis) är ett heligt träd för det masajska samhället. Det är ett monumentalt träd och andliga ritualer utförs under detta träd . Oreteti le-Emboreet är en helig plats sedan urminnes tider där generationer av Iloibonok (PL Oloiboni) har åtagit sig rituella praxis för karga kvinnor att få barn och för att lindra katastrofer. Rådet äldste rådfrågades för att göra det möjligt för ungdomar och barn att konvertera Oreteti le-Emboreet i barn mötesplats. Begäran diskuterades av de äldste och traditionella ledare under en lång tid med en hel del samråd till de äldre män inom området. Begäran anses vara äkta och tillstånd beviljades i ljuset av att skydda detta träd.

Barnens Mötesplats Simanjiro Tanzania 2006

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka