Kick-off Globdag SIDA-huset 2000

<h6>Globdagen 2000</h6>

Globdagen 2000

Miljöminister Kjell Larsson, Kosmonaut Dorin Prunariu, Kommunfullmäktiges ordförande i Stockholm Axel Wennerholm och Dr. Kalyan Ray, överordnad rådgivare på UN Habitat deltar i Globdagarna på Sidahuset.

Årets Globdagar 20 – 21 oktober är kick-off inför Framtidsskeppet Roots and Space 2002 och hålls på Sida-huset. Miljöminister Kjell Larsson invigningstalar om sitt helhjärtade stöd till Globträdets arbete med barn och ungdom och Stockholms kommunfullmäktiges ordförande Axel Wennerholm välkomnar att projektet skall genomföras i Globen under Stockholms 750-årsjubileum.
Association of Space Explores (ASE) förnyar sitt stöd att bistå projektet genom medverkan av Kosmonaut Dumitru Prunariu från ASE (Association of Space Explorers) ger sitt stöd till Roots and Space och kommer personligen att delta tillsammans med astronauter. Från Habitat medverkar Dr. Kalyan Ray, som inbjuder Globträdet att delta i arbetet med Habitatprogrammet “Managing water for African Cities”. 200 kommunrepresentanter deltat i Globdagarna.
Hjältinnor och Hjältar i Globträdet. Som första programpunkt på Globdagen visas ett bildspel med projektledarna i huvudrollen. Bildspelet är en
hyllning till Globträdets projektledare, som gör det stora och viktiga arbetet i kommunerna. Alla får en wayangdocka som tack.

Som avslutning på Globdagarna byggs ett Framtidsskepp på SISAB-akademin. Ungdomar har sista ordet och ger förslag till Roots and Space 2002.

GT 2000 Globdag SIDA hus projektledare

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka