Millenienatten

<h6>Stockholms Stadshus och Kungliga Slottet</h6>

Stockholms Stadshus och Kungliga Slottet

När klockan slog 12 slag Millennienatten förvandlades den gamla Skattkistan i Stockholms Stadshus. Sen sprang vi i vinternatten till Kungliga Slottet och överlämnade Millenniets första present till Kungen.

Vid tolvslaget på Millennienatten stod vi vid den gamla Skattkistan i Stockholms Stadshus. Precis klockan tolv öppnade Kommunfullmäktiges ordförande Axel Wennerholm locket och Skattkistan förvandlades från att vara en kista för stockholmarnas skatteinbetalningar (för längesen!) till att bli Barnens Skattkista för deras tankar och visioner inför framtiden. Det var Elisabeth Klemetz och Andreas Rozario, båda 12 år, som överlämnade sina tankar till Kommunfullmäktiges ordförande som högtidligt lade budskapen i botten på Skattkistan . Globträdets grundare Kajsa, Sam och Peroy bevittnade förvandlingen och det högtidliga överlämnandet.

Samtidigt pågick Millenniefestligheterna – fyrverkerier över Stockholm, Millenieskål och dans i Blå Hallen och Gyllene Salen.

Vi sprang i vinternatten till Kungliga Slottet för att vara i tid klockan ett för att överlämna Millenniets första present till Kungen – Our Unting Water – Vårt Förenande Vatten . Barn från alla länder i världen har förenat vatten från platser dom bryr sig om. Kungen tog emot det förenande vattnet från Elisabeth och Andreas och tackar för den fina presenten. Andreas frågar: – Var är Drottningen? – Hon var inte bjuden, svarade Kungen. Andreas ser anklagande på oss i Globträdet. – Bjöd ni inte Drottningen? När Kungen gått tillbaka till sin Millenniefest på Slottet säger Andreas till Hovmarskalken: – Kungen är ju grym! – Det ska jag framföra till Kungen, svarar Hovmarskalken med ett stort leende. Därmed är Globträdets Millennieuppdrag klart!

Kajsa vill tillägga: Jag ringde och skrev många mail till Hovmarskalken för att barnen skulle få överlämna det Förenande Vattnet till Kungen på Millennienatten. Hovmarskalken svarade att Kungen har stor fest och många är inbjudna. Det är helt enkelt inte möjligt. Dagen innan ringer jag en sista gång: – Har ni frågat Kungen? – Nej, det har jag inte. – Snälla! Gör det, fråga Kungen! På förmiddagen den 31 december ringer Hovmarskalken: – Jag frågade Kungen och han svarade ja. Kungen tag gärna emot barnens förenande vatten. Därmed är det febril aktivitet – dom timmar som återstod till Midnatt!

GT 1999 Millenienatt Stadshuset & Kungen Stadshuset Barnens skattskista med barnen och kajsa och sam 7cm 300dpi

Inlägget finns också på: enEngelska

Börja skriva och tryck på retur för att söka